26%

Cablu Optic Toslink - Toslink AudioQuest Pearl 1.5m

12900 RON (TVA inclus) 17499 RON
Costurile de livrare nu sunt incluse
Disponibil cu precomanda
Cod produs - SKU AUDHC-AQ-OPTPEA01.5

- Livrare 3-5 zile

- Plata în rate fără dobânda cu cardul de cumpărături

Descriere

  • Fibra optica de inalta calitate
  • Low-Jitter (Digital Timing Errors)
  • Finisare de inalta precizie a fibrei la capete
  • Camasa speciala din PVC, potrivita inclusiv pentru custom installations.


Cu toate ca noile interfete digitale cum ar fi HDMI, USB, FIREWIRE sau ETHERNET se impun din ce in ce mai mult, ele acopera doar o parte din necesitatile actuale in materie de interconectare digitala.
 

Cablurile optice si cele coaxiale-digitale functioneaza pe interfata S/PDIF (Sony-Philips Digital InterFace), standard aparut in anul 1983 – odata cu aparitia CD-ului. La peste 30 de ani de la aparite, acestea in continuare reprezinta unele dintre cele mai utilizate cabluri in enterntainmentul electronic.
 

In timp ce pentru conectarea unui DVD player la un receiver A/V cel mai probabil veti utiliza un cablu HDMI, Toslink este de neinlocuit in conectarea diverselor set top box-uri, televizoarelor, subwooferelor, etc. Iar datorita interfetei optice “Mini-Toslink” (de 3.5mm), cablul optic este folosit pentru a prelua semnalul digital de la laptopurile Mac Book precum si de la cele mai performante dispozitive portabile.
 

Din aceste motive, AudioQuest a revizuit si a perfectionat toate cablurile optice, acestea fiind acum disponibile in varianta Toslink-Toslink si Toslink – Mini Optical de 3.5mm.
 

Cand se pune intrebarea “cum poate o fibra optica sa influenteze sunetul?” Raspunsul este mai simplu decat pare. Intr-un mediu ideal, un laser transmis ar ajunge nemodificat la destinatie, fara pierderi sau intarzieri. Lumina transmisa prin interfata Toslink este dispersata din cauza imperfectiunilor si impuritatilor fibrei optice. Acestea se masoara ca fiind pierderi de amplituda, dar amplituda in sine nu reprezinta o problema. Chiar si pierderi de 50% ale amplitudei nu ar avea impact sesizabil asupra calitatii sunetului.
 

Problema apare atunci cand spectrul dispersat inloc sa ajunga la destinatie pe traseul cel mai scurt, se reflecta de peretii fibrei parcurgand un traseu mai lung si ajungand astfel cu intarziere. Aceasta parte intarziata a semnalului cauzeaza o decodare improprie sau o face chiar imposibila, avand efecte negative asupra sunetului.
 

O alta problema o reprezinta constructia cablurilor optice. De obicei, fibra este cu diametru destul de mare de aprox 1.0mm iar sursa de semnal - LED este si ea mare, injectand lumina in fibra optica din unghiuri diferite, dispersand astfel semnalul in toate directiile.
 

O solutie revolutionara adoptata de AudioQuest care elimina aproape integral problemele cu dispersia este folosirea unui numar de sute de fibre optice mai mici in diametru. Avand un diametru mai mic, fiecare tunel preia prelua lumina injectata sub un anumit unghi si o transporta fara pierderi pana la destinatie. Adaugati la aceasta tehnologie utilizarea unor materiale de cea mai inalta calitate (polimeri, quartz) si rezultatele obtinute vor fi pe masura!


Mufa intrare: Toslink (SPDIF- optic)
Mufa iesire: Toslink (SPDIF- optic)
Tip mufa: Metal
Lungime cablu: 1.5

Detalii

SKU
AUDHC-AQ-OPTPEA01.5
Brand
Garantie
24 luni

Ce spun clientii

Detii sau ai utilizat produsul?
Posteaza review
Viziteaza site-ul Gps-Auto.ro pe ShopMania Sigla Visa Sigla Visa